Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få bo i et fosterhjem?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke 100% om det er krise.. men jeg klarer ikke å bo hjemme mer, verken hos mamma elr pappa.. mamma har begynt å chatte med en KÅT fyr, de har kjent hverandre i 2 uker liksom.. og allerede blitt sammen, og de har ikke møttes heller! Jeg kan heller ikke bo hos pappa fordi han bare kjeft! Jeg orker ikke bo hjemme mer, jeg prøver selvmord hver jævla dag, men klarer aldri lykkes... jeg orker ikke mer.. jeg kommer ikke inn på fosterhjem heller tror jeg, plz hjelp!! :((

Besvart 25.07.2019 16:58
 

Svar
Hei!

Det er ikke godt å ha det slik du skriver. Jeg vil råde deg til å forsøke å snakke med mammaen din om hvordan du har det.

Dersom du har noen andre voksne du stoler på er det viktig at de vet hvordan du har det dersom du ikke vil snakke med moren din. 

Dersom du opplever at moren din ikke forstår, lytter eller tar vare på deg og dine behov er det viktig at du kontakter noen som kan hjelpe deg. Dette kan være alarmtelefonen for barn og unge. Da ringer du 116 111. Her vil du møte en person som snakker med deg og kan hjelpe deg videre eller sette deg i kontakt med barnevernet der du bor.  

For å kunne flyttes til et fosterhjem må barnevernet opprette en sak og gjøre en undersøkelse av hvordan du har det der du bor nå. Dette er noe som ofte tar tid. Når noen ikke kan bo hjemme er det ofte alvorlige grunner til dette. Det betyr ikke at du skal gi opp, ofte kan barnevernet hjelpe unge som ikke har det bra hjemme med andre hjelpetiltak. Dette kan for eksempel være støttefamilie eller økonomisk hjelp. 

Du forteller at du forsøker å ta ditt eget liv hver dag. Dette er svært alvorlig og det er viktig at du forteller dette til noen som kan hjelpe deg. Du kan snakke med fastlegen din dersom du opplever at det er ok. Fastlegen kan hjelpe deg. 

Se gjerne også på denne linken som gir deg en oversikt over gode hjelpetjenester: Hjelpetjenester

Håper du får den hjelpen du trenger. 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern