Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg anmelde en for å ha gjort noe kriminelt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg var sammen med en fyr før sommerferien, som også var 13 år, men slo opp fordi han rett og slett var en dust. Jeg fant ut at han røyka og solgte hasj. Jeg ba han slutte for at vi skulle være sammen, og han lovet å slutte. Jeg trodde han gjorde d, men for noen dager siden fikk jeg en video på snap av en venninne av han, der han tydelig røyka hasj. Jeg vet at Han har vært i kontakt m barnevernet før, pga en «gangfight» mellom to gjenger, der noen ble tatt m kniv. Dette var riktignok etter at vi slo opp. Jeg har skjermbilde av samtalen mellom meg og han der vi snakker om den «gangfighten», og Jeg har den videoen der han røyker hasj, og jeg lurer på om jeg kan anmelde han eller ikke? Jeg har nesten ikke noe kontakt m han nå, følger han bare på insta, men som sagt så har vi felles venner.

Besvart 14.08.2019 12:33
 

Svar
Hei

Så bra at du er tydelig på at det ikke er greit for deg at en kjæreste røyker og selger hasj. Du kan anmelde han, men jeg tenker at denne tidligere kjæresten din først og fremst trenger hjelp. Han er 13 år og uansett for ung til å straffes.  Om du forteller ditt lokale politi det du vet så vil de trolig snakke med foreldrene/foresatte, ta han inn til en bekymringssamtale og samarbeide med barnevernet og andre om å følge han opp.

Du kan også snakke med en voksen du kjenner, for eksempel en miljøarbeider, helsesykepleier eller rådgiver på skolen din, om det du vet slik at de kan ta informasjonen videre til noen som kan hjelpe gutten om ikke de kjenner han selv.

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern