Hopp til hovedinnholdet

Krangler med foreldrene mine og vil flytte på institusjon

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år og har hatt ganske mange problemer hjemme. Jeg bor med mamma og lillesøstra mi og faren min bor ca 1 t unna og jeg ser han hver søndag (de er skilt). Hver gang jeg er m pappa så krangler vi nesten pga forskjellige ting (hijaben, klærne jeg har på osv osv bare fordi han bryr seg SÅ mye om hva andre kommer til å si). Og jeg har også ikke så god forhold til mamma og vi krangler vi og. Og jeg orker bare ikke mer, fordi begge de bryr seg så mye om hva andre mener osv og mamma vil ha full kontroll på privatlivet mitt og ho vil ha mobil koden min. Så jeg lurer bare egentlig på om hvis jeg snakker m barnevernet (vi har hatt barnevernet i livet vårt siden jeg var ca 9) og spør om institusjon går det an?

Besvart 22.08.2019 12:00
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du krangler så mye med foreldrene dine. Det er et godt forslag å snakke med barnevernet. Det er lettere for barnevernet å gi deg den riktige hjelpen hvis du forteller dem hvordan du har det hjemme. Det er du som vet aller best hvordan det er hjemme.

Barn og ungdom har rett til å ha det trygt hjemme, og det betyr blant annet at du skal oppleve å få oppmerksomhet, omsorg og kjærlighet. Hvis du ikke har det bra hjemme, er det barnevernets oppgave å hjelpe deg. De kan hjelpe til slik at det blir bedre å være hjemme ved at foreldrene dine får hjelp og støtte til å bli bedre foreldre. Dersom situasjonen hjemme er veldig vanskelig og alvorlig, kan barnevernet bestemme at du må bo et annet sted.

Jeg håper det ordner seg!

Hilsen barnevernspedagogen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Barneverninstitusjoner

Kirkenær barnevern- og omsorgssenter

Det finnes mange grunner til at barn og unge ikke kan bo hjemme. Barn kan være slite med rusproblematikk, ha atferdsutfordringer, får manglende omsorg hjemme eller har foreldre som av ulike grunner ikke er i stand til å ivareta omsorgen i kortere eller lengre perioder.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme