Hopp til hovedinnholdet

Pappa slår meg og søsknene mine og har en bok med regler som ikke må brytes

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Pappa har en "bok" der han har skrevet ned til som IKKE skal gjøres.Hvis vi bryter dem slår han meg og søsknene mine. Jeg får ikke lov til å få mobil. Jeg får ikke lov til å besøke venninner eller la dem besøke meg. Jeg får ikke lov til å henge med venner. Får ikke lov til å starte på et bedre lag i fotball fordi jeg er JENTE. Får ikke lov til å gå på bursdag (hvis noen spør meg hvorfor jeg ikke går sier jeg at jeg er syk, pappa sier det) eller skoleturer (pappa sier at jeg skal si at jeg selv IKKE vil gå selv om jeg har lyst til det). Han slår meg hvis jeg gjør små feil. Han sier at jeg må få 6-ere i alle fag og ingen 4-ere eller 5-ere. Han banner også til meg. Hvis jeg sier noe tilbake slår han meg. Han slår meg ALDRI foran lille søstera mi, 6 år fordi hun kan si det til læreren sin. Da jeg var 3- 12 år stengte han meg inne i et mørkt rom (hvis jeg ikke spiste maten min innen 10 minutter fikk jeg den straffen + slå meg) Det er MER, men har ikke plass til å skrive. Trist jente

Besvart 28.09.2019 10:37
 

Svar
Hei trist jente 15 år

Du beskriver en hverdag for deg og søsknene dine som det høres utrolig vanskelig ut å leve i. Det er veldig trist å høre. Jeg forstår det slik at du lever med en pappa som bruker å slå deg og søsknene dine, som har streng sosial kontroll i livet ditt med mange regler, og som har straffet deg på ulike måter helt siden du var ei lita jente. Det å gå gjennom oppveksten med disse opplevelsene og erfaringene er det faktisk ingen barn som skal oppleve - ikke deg og dine søsken heller. Men det finnes hjelp å få, og det du forteller om gjør at jeg blir veldig bekymret for deg og søsknene dine.
Alle barn har rett på hjelp hvis de har opplevd noe vanskelig og skadelig. Det betyr at ingen barn skal misbrukes, utsettes for vold eller skades på noen måte. Når dette er tilfelle for deg og dine søsken, har dere rett på hjelp helt til dere har det bra igjen! 

Du og søsknene dine har ingen skyld i hvordan deres far behandler dere, det er hans ansvar fullt og helt. Det høres ut som at din far kan være i behov av hjelp for å lære hvordan han kan være pappa på en annen måte som ikke innebærer trusler og vold.

Er det noen voksenpersoner i livet ditt som du stoler på, og som vet om hvordan du har det? Eller som du kan fortelle det til, og som kan hjelpe deg videre? Det kan for eksempel være en lærer eller en helsesykepleier på skolen. Hvis du forteller dem om dette, er de forpliktet til å melde ifra om situasjonen din til barneverntjenesten.

Barneverntjenesten i kommunen du bor i har et ansvar for å beskytte og hjelpe deg og dine søsken. Barneverntjenesten trenger å få rede på hvordan du har det for å få mulighet til å gi dere riktig hjelp til rett tid. Dersom det blir sendt melding til barneverntjenesten eller om du kontakter dem selv, og det er viktig for deg å vite når og hvordan de vil ta opp dette med din far, går det fint å be barneverntjenesten om å snakke med deg først alene. Eventuelt sammen med noen du kunne tenke deg å ha med i en slik samtale. Dersom du vil ta kontakt med dem selv, kan du søke opp kontaktinformasjonen til barneverntjenesten der du bor på www.barnevernvakten.no. Da skriver du inn navnet på kommunen din i søkefeltet.


Jeg ønsker deg masse lykke til videre! Jeg håper at du og dine søsken får det bedre og den hjelpen dere kan trenge.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern