Hopp til hovedinnholdet

Kjenner noen små barn som trenger hjelp hjemme.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg kjenner noen små barn som trenger hjelp. Det jeg ser er to ekstremt understimulerte gutter på 5 og 7 år. De kan ikke snakke eller utrykke seg ordentlig, de kan ikke bruke kniv, gaffel eller skje. Det er store problemer med konsentrasjon, og de er ikke lært opp til å høre etter. Den eldste lyver deg rett opp i fjeset, og de viser ingen form for samvittighet når de har gjort noe galt. Hjemme er det heller ingen form for grenser! Er dette omsorgssvikt? Jeg vet at mor elsker guttene, men hun har ikke ressurser nok, krefter nok eller nok evner til å vite hvordan små barn oppdras. Det er allerede litt kontakt med barnevernet, men tydelighvis ikke nok for barnas del. Og hvis man melder en anonym bekymringsmelding til barnevernet, uten å oppgi navn, har barnevernet da senere lov til å ta kontakt på nummeret du ringte med, eller e-mail adressen din? Jeg vil helst være anonym, fordi jeg er redd for at hvis mor finner ut hvem som sendte bekymringsmeldingen forhindrer meg i å senere treffe barna igjen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det høres ut som dette er barn som helt klart trenger hjelp. Du sier at barnevernet allerede har kontakt med familien, så da kan det jo hende de har satt i verk tiltak som vil hjelpe etter hvert, men at det vil ta litt tid.  Men er du bekymret bør du jo absolutt sende en bekymringsmelding.  Og hvis du er engstelig for at de skal kontakte deg, vil jeg anbefale at du heller skriver et brev.

 

Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern