Hopp til hovedinnholdet

Min venninnes mor er arbeidsledig. Kan hun få økonomisk hjelp til skolen?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei G 20 her. Jeg har en yngre venninne som starter på videregående nå. Hennes far har forlatt henne for lenge siden og moren hennes er arbeidsledig og for lite penger av NAV. Det jeg lurer på bortsett fra stipend fra lånekassen er det noe mer bistand hun kan få? Hun sliter veldig økonomisk spesielt når hun må kjøpe dyre bøker og alle kostnadene hun har.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss!

Du skriver at din venninne nettopp har startet på videregående, så da går vi ut i fra at hun er under 18 år. Vi vil også nevne at det er flott at du tar kontakt med oss for og hjelpe din venninne.

Hennes foreldre har forsørgingsplikt for henne så lenge hun er under 18 år, men kan gjelde utover 18 år mens hun går på videregående skole/er lærling. Det betyr at de skal hjelpe henne, etter økonomisk evne, å dekke utgifter hun har til husleie, mat, strøm og så videre.

Hvis din venninne og hennes mor har det vanskelig økonomisk, så kan moren ta kontakt med NAV for og søke støtte(for eksempel økonomisk sosialhjelp). Det er hennes mor som må søke så lenge din venninne er under 18 år.

                                                                                                                       
Dersom din venninnes mor har liten inntekt, kan din venninne ha rett til grunnstipend i fra Lånekassen. Grunnstipendet er på maksimalt 2 020,- per måned, men det vil bli behovsprøvd opp mot hennes mors inntekt.
I tillegg kan hun få utstyrstipend, som er en engangssum som skal være til hjelp til skolebøker og slikt.Vi håper det ordner seg for din venninne og ønsker deg en fin dag videre!

 

Vennlig hilsen

 

Lånekassen og NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand