Hopp til hovedinnholdet

Støtte når man er ferdig i militæret?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Jeg bor i Asker og i år skal jeg til førstegangstjeneste. De sender meg til Nord-Norge. Hvis jeg går, jeg mister alt jeg har. Jeg bor alene jeg har ingen familie eller venner som kan se etter tingene mine når jeg er borte. Jeg har ikke råd til å betale husleie mens jeg er der. Jeg ønsker å flytte til Kongsberg etter at jeg kommer tilbake men jeg vet ikke om jeg har råd til det. Er det noen støtte for folk som meg når jeg er ferdig med mitt år på hæren? Er det noen som kan hjelpe meg å finne et hus til leie og starte livet mitt igjen når jeg kommer tilbake? skal de bare kaste meg ut med en "takk for din tjeneste"

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Dersom du har bodd i din bolig, enten ved at du eier eller leier boligen, i minst fire måneder før oppmøte til førstegangstjeneste, kan du søke om å få dekt boligutgifter. Det kan være husleie, strøm, NRK-lisens, kommunale avgifter, forsikring osv. Utgangspunktet er at du ikke skal lide økonomiske tap for faste utgifter mens du tjenestegjør i førstegangstjenesten. 
Du må ta med nødvendig dokumentasjon når du møter, og du må ha til intensjon om å fortsette å ha boligen når du er ferdig med tjenesten. Du kan lese mer om økonomiske stønader her.
Dimisjonsgodtgjørelsen, såkalte dimmepenger du får når du er ferdig med førstegangstjenesten, er per dags dato 31 500,- kroner. 
 
Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand