Hopp til hovedinnholdet

Er bifil og har lyst på jentekjæreste.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg er en jente på 14, bor i stavanger. Jeg har veeeldig lyst å være i et forhold med en jente! Men jeg aner ikke hvor jeg kan finne en jente, som liker jenter. Jeg har spurt masse random jenter på ask og de er bifile, og nesten ALLE svarte nei. Å da tenker jeg at det vil bli veldig vanskelig å finne ei lespisk/bifil jente. Det er nesten ingen som vet at jeg er bifil fordi jeg tør ikke si det til folk. Jeg føler folk tenker feil om meg, og kommer til å dømme meg da.. Så lurte på om du hadde noen tips angående dette;-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Så fint at du har funnet ut av din identitet og har lyst til å få deg kjæreste!

Min erfaring er at det kan være litt utfordrende å finne kjæreste, dersom du selv ikke er åpen. Vi mennesker kan jo ikke se utenpå hvem vi tiltrekkes. Derfor kan det være vanskelig å være synlig og "tilgjengelig" for de andre som også definerer seg som bifil/ lesbisk.

Kanskje lever noen i skapet og tenker det samme som deg, at det er skummelt å komme ut som seg selv. 

Jeg vi derfor anbefale deg å dele de følelsene du har, med noen som kan støtte deg. Helsesøster på skolen hvor du går kan være en fin persom å utforske "komme ut prossessen" med.

Selv om du beskriver en redsel for å bli avvist, så er min erfaring at det for de aller fleste, går bedre enn hva de hadde fryktet å komme ut. Kanskje kan det bli slik for deg også?

Likevel vil jeg ikke anbefale deg å komme ut før du er trygg og har noen som du vet kommer til å støtte deg.

Min erfaring er at det er mange flere Skeive enn hvem vi ser. Vil derfor anbefale deg å kontakte Skeiv Ungdom for å få kontakt med dette nettverket. Skeiv Ungdom har oversikten over de ulike Ungdomsgruppene som finnes rundt omkring i landet, også i Stavanger :).

Vil også anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen og YouChat. Legger ved noen artikler du kan se på.

Heier på deg og ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand