Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg ha sex med annen jente?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år og lurte på hvordan jeg kan ha sex med en annen jente?:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Det er mange måter å ha sex på. Jeg tenker at seksualiteten ikke har noen fasit. Med det mener jeg at det ikke er så viktig å tenke på hva som er "riktig" å gjøre. Jeg tenker det viktigste blir å utforske kroppen, bruke kreativiteten, samt gjøre ting som kjennes godt ut for den enkelte og eventuelt partner.

Ordet sex, kan forståes på mange ulike måter. Ofte er det slik at det settes likhetstegn mellom sex og samleie. Dette gir en mangelfull forståelse av begrepet.

Sex kan man ha både med seg selv og andre. Jeg tror det er viktig å fokusere på at sex er noe som skjer mellom mennesker, og ikke bare mellom kjønn.

Vi mennesker er jo veldig forskjellige med hensyn til hva vi liker. Derfor er det ikke slik at sex mellom to jenter, er spesielt annerledes enn sex mellom to av ulike kjønn.

Sex kan forstås som en samlebetegnelse for alt vi kan gjøre med kroppene våre, som gjør oss kåte. Noen liker godt å stimulere kjønnsorganene sine, andre opplever at berøring på andre steder av kroppen, gir like mye tenning.

Noen liker å suge hverandre, andre liker å bruke hendene når de stimulerer ulike omeråder, være det seg klitoris, skjeden eller omerådet i/ rundt endetarmen.

Noen liker å bruke spesielle klær, og annet utstyr. Andre synes det enkle er det beste.

Ulike leketøy som dildoer og vibratorer kan være ting som gir glede for noen, mens andre synes det er best å bare bruke kroppene i møte med hverandre.

Som du skjønner, er det like mange variasjonen som det finnes mennesker.

Min anbefaling til deg er derfor å utforske din egen kropp først, for å finne ut av hva du selv synes er deilig å gjøre. Etterhvert kan du bruke denne utforskingen i møte med en annen jente.

Snakk sammen, og lek med hverandres kropper. Det er umulig å vite hva som funker mellom dere, dersom dere ikke kommuniserer sammen.

Vil også anbefale deg å kontakte Ungdomstelefonen og YouChat for flere innspill. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand