Hopp til hovedinnholdet

Manglende oppsigelsetid i husleiekontrakten.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og min samboer har et lite problem med husleiekontrakten våres. På kontrakten våres står ikke noe oppsigelsestid, men på vår huseieren sin står det. Da vi skrev under på kontrakten trodde vi at det var 3måneders oppsigelsestid. Det er utfylt dato når vi flyttet inn, og utleier har tydeligvis skrevet når vi skal flytte ut på data. Så det vil si ett års binding til kontrakten. Utleier har på forhånd krysset av alle alternativene på data før vi skrev under på leiekontrakten. Vi har snakket med henne, og vist henne våres kontrakt. (På oppsigelsestid punktet har hun krysset av med penn, mens alle de andre var krysset av på pc) Vi har også fortalt henne at vi fikk inntrykk av at det var 3måneders oppsigelse, derfor vi har signert ny kontrakt. Men hun nektet og sa at hennes kontrakt er gyldig og ikke våres. Mitt spørsmål er da; hvem sin kontrakt er gyldig? Er det 3 måneders oppsigelsestid siden det er hennes feil? Da retter jeg mot husleieloven s(paragraf) 9.2 første ledd..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei,

Det er litt vanskelig å svare på dette spørsmålet uten å ha sett kontrakten. Dersom kontrakten ikke skal gå an å si opp i leieperioden, skal det skriftlig opplyses at den ikke kan sies opp, dette står i husleieloven § 9-2 første ledd. Dersom det ikke står noe om oppsigelsesadgang, kan den altså sies opp med tre måneders varsel. Men dersom det står at kontrakten ikke kan sies opp i leieperioden er den uoppsigelig. I utgangspunktet så skal kontrakten være like, og dersom noe er påført i ettertid gjelder ikke dette. Dere kan legge til grunn den avtalen dere har fått av utleier, og så blir det opp til utleier å sannsynliggjøre at noe annet er avtalt.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depositum eller leiegaranti?

Jente på flyttefot (colourbox.com)

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand