Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan få startlån?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Kan De vær så snill svar på 3 spørsmål, er til uføreavdeling på en hvilken som helst nav: 1.Hvis kvinnen er ufør og mannen ikke er det, mannen jobber fulltid og har 350.000 kroner brutto årlig. Kan kvinnen da få startlån+ tilskudd, eller vil hun ikke få tilskudd fordi mannen hennes har inntekt? 2,Kvinnen har 270.000 kroner brutto i uførepensjonsinntekt. Hun er 26 år, mannen er 29. Hvor mye kan hun ca da få i startlån og tilskudd for kjøp av bolig? Paret har ingen barn.Ingen utgifter annet enn til livsopphold. 3. Får hun mindre i lån fordi hun er gift?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål.

Informasjon om startlån finner du på Husbankens nettsider. Hvis du ikke finner svar på dine spørsmål der, så kan du ta kontakt med NAV kontoret der du bor, enten ved å gå innom eller ringe på tlf: 55 55 33 33. I noen kommuner er det ikke NAV som behandler søknader om startlån, men kommunen selv. Da kan man henvende seg til boligkontoret i kommunen.

Startlån gis til personer med lav inntekt og langvarig boligfinansieringsproblemer. Vanligvis vurderes økonomien til begge personene som bor sammen. Dersom inntekten til sammen vurderes om tilstrekkelig til å kunne spare opp nødvendig egenkapital over en periode, og deretter få lån i vanlig bank, får man ikke startlån. Forskriften for startlån oppfordrer kommunene til å prioritere barnefamilier framfor enslige og par. Enslig og par uten barn har likevel mulighet til å få startlån dersom kommunene vurderer dette som eneste mulighet for å få kjøpt bolig, og det ikke finnes tilfredsstillende alternativer for leie av bolig.

Med vennlig hilsen NAV og Husbanken, i samarbeid med ung.no

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Startlån

Kontrakt (colourbox.com)

Planer om å kjøpe din første bolig? Du kan søke kommunen din om gode startlån.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand