Hopp til hovedinnholdet

Rettighet til ledsager?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg fyller 19 i april. Jeg har en sjelden sykdom kalt Osler (HHT) og skal inn til rikshospitalet til innleggelse snart. Det har seg slik at jeg har angst (om jeg kan kalle det det) for å dra aleine, og tanken på at mamma ikke kan være med meg hele oppholdet (døgnet rundt liksom) gjør at jeg nekter å reise inn.. Jeg har leita rundt en hel masse og funnet blant annet at man kan ha rett til å ha med verge selv etter fylte 18. Hva er kravene på dette og hvordan kan jeg finne ut om hun kan være med? Jeg orker virkelig ikke inn alene, det takler jeg ikke i det hele tatt... Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du gruer sånn til å reise inn alene, så foreslår jeg at du eller moren din ringer inn og prater med dem der du skal innlegges.  Selv om du ikke skulle ha direkte rett på en ledsager.  De kan kanskje foreslå løsninger og også forteller deg hvilke rettigheter du har.  Det kan jo også være lurt å prate litt med noen om engstelsen din, sånn at den ikke begrenser deg over tid.  En psykolog e.l. kan hjelpe deg med det.  Du kan gjerne starte med å  prate med fastlegen, de på sykehuset eller helsesøster om dette.   Se også noen råd i artikkelen under.  


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand