Hopp til hovedinnholdet

Jeg har uføretrygd. Hva inngår i inntektsgrensen?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg har et spørsmål: Hvis man mottar la oss si 250.000 kroner i årlig uføretrygd før skatt. Og inntektsgrensen er satt til 35000 kroner årlig. Altså 35000 kroner årlig er det man kan tjene uten at uføretrygden blir redusert. Spørsmålet er : Hvis man samtidig har mottatt bostøtte på 36000 kroner på året. Vil da disse 36000 kronene være en del av de 35000 kronene man fikk lov til å tjene? Altså er det da slik at man ikke kan jobbe eller ha inntekt på 35000kr som er inntektsgrensen satt av uføretrygden, fordi man har mottatt bostøtte på 36000 kr året?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål.

Hvis du har en inntektsgrense på 35 000 kr årlig, så er det kun arbeidsinntekt/pensjonsgivende inntekt som inngår i denne. Det er Skatteetaten som definerer hva slags inntekt som går under dette begrepet.

Såvidt vi kjenner til så går ikke bostøtte inn under dette, slik at du kan trygt motta bostøtte og samtidig ha 35 000 kr i arbeidsinntekt/pensjonsgivende inntekt i året uten at dette påvirker uføretrygden din.

Dersom du forsørger barn og mottar barnetillegg på uføretrygden din, så kan derimot inntekt fra første krone påvirke selve størrelsen på barnetillegget.

Hvis du er nysgjerrig på hva som skjer med uføretrygden din hvis du tjener mer enn 35 000 kr i året, så anbefaler vi deg å logge inn på "Ditt NAV" på nav.no, og prøve ut inntektsplanleggeren. Du sitter igjen med mer enn du tror, selvom du jobber mer :-)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand