Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal ikke fullføre videregående skole, har ingen jobb. Får jeg hjelp fra NAV?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 17, snart 18år. Jeg har bestemt meg for å ikke gå tredje året på videregående fordi jeg er så skolelei; men jeg har ikke jobb. Derfor lurte jeg på om det eventuelt er mulig å få noe hjelp/støtte fra NAV? Sliter mye fysisk og psykisk men jeg har sluttet på alle medisiner, BUP osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det første du bør gjøre er å registrere deg som arbeidssøker på nav.no. Der legger du inn blant annet CVen din, jobbønsker, hvor du ønsker å jobbe og så videre. Ved å registrere deg så vil du også kunne få oppfølging fra ditt lokale NAV kontor. Det er også et krav dersom du skal søke om økonomisk støtte.  

Vi anbefaler at du får et møte med en veileder på NAV kontoret der du bor. Det finnes flere stønader hos NAV, og vi vet for lite om deg til å kunne gi deg god nok informasjon om dem og hva som eventuelt er riktig for deg. Vi har også lagt ved to artikler som er lurt av deg å lese gjennom.

I forkant av møtet så kan det være lurt å snakke med fastlegen din om dine muligheter for å være i jobb. Hvis du og fastlegen din mener at du ikke kan være i jobb nå på grunn av dine fysiske og psykiske plager så bør det skrives en legeerklæring som du kan ta med deg til møtet på NAV.

Skal du søke om økonomisk støtte fra NAV, så stilles det krav til at du må være i aktivitet. Det kan bety at du blant annet må gå på jobbsøkerkurs og andre relevante kurs og levere oversikt over hvilke jobber du har søkt på.

Timeavtale kan du få ved å enten gå innom NAV kontoret eller du kan ringe oss på tlf: 55 55 33 33.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand