Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for venninnen min og for hva hun kan finne på om hun ikke får hjelp. Hvor kan jeg melde fra? Hun er 24 år.

Annet 20 år
 

Spørsmål

Jeg er bekymret for min venninne som har det vanskelig, men dette benekter hun for. Hun sier hun har det bra, men er uttafor hver gang vi snakker sammen. Hun drikker veldig mye og har ikke kontroll på dette. Og har også blitt voldlig pga stort inntak av alkohol. Hun har også blitt uttsatt for fysisk vold i begge forholdene hun har hatt. Dette mest fra hennes andre forhold da jeg oppdaget ofte at hun hadde masse blåmerker på armene og et par på halsen. Hun har også truet med å ta livet sitt ved å holde en kniv mot håndleddet sitt. Hun er ikke mentalt oppegående, dette kan nok ha noe med å gjøre at hun ikke vil få hjelp. Jeg er virkelig bekymret for hva hun kan finne på å gjøre om hun ikke får noe form for hjelp! Så er det noe sted jeg kan melde fra om denne bekymringen? Hun er 24 så jeg kan ikke gå gjennom barnevernet. Dette er ikke spesifike detaljer men bare noe av det som er veldig synlig og som hun har fortalt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 og takk for at du skriver til oss!
På bakgrunn av hva du skriver kan jeg godt forstå at du er bekymret for venninnen din og at du ønsker å hjelpe henne så hun skal få det bedre. Ettersom hun er voksen begrenser det din mulighet for inngripen, med mindre det er fare for hennes liv og helse - da har du meldeplikt (til politiet / legevakt).
 
Hvis jeg forstår deg rett har du delt bekymringen med din venninne, men hun avviser å ha det vanskelig. Jeg vil råde deg til å fortsette å dele bekymringen du har for venninnen din med henne -fortell henne hva du engster deg for og spør henne hvordan du best mulig kan hjelpe henne og hva hun er i behov av.
Du kan informere henne om at det er mange steder hun kan motta hjelp, eksempelvis hos fastlegen eller hos helsestasjon for ungdom. Begge disse instansene har som regel god oversikt over hjelpeapparatet i kommunen. Legger ved et par artikler som jeg tror kan være nyttige.
 
Håper dette var til hjelp, ta gjerne kontakt med oss igjen.
 
Vennlig hilsen psykologen 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand