Hopp til hovedinnholdet

Vil gå på privatskole.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente på 15 år som snart må søke vgs. Jeg har et VELDIG STERKT ØNSKE om å begynne på en kristen internatskole (privatskole) i et annet fylke enn der jeg bor nå. Jeg er veldig umotivert til å gå på skole, så både jeg og mine foreldre tenker at å gå på internatskole vil forbedre motivasjonen min. Jeg har lyst til å komme inn i et kristen miljø, i tillegg til at jeg ønsker å komme meg litt vekk. Men det blir for dyrt. Jeg har sjekket på lånekassen.no hvor mye jeg kan få i stipend, men jeg vil bare få borteboer stipend og utstyrsstipend. Selv om jeg ikke får grunnstipend, så har ikke Mamma og Pappa råd til å betale for utdannelsen (innternatpenger og skolepenger), da det alikevel blir egenandel. Det jeg lurte på er da om det går ann å få dekket mer av skolepenge? Eller er det sånn at det ikke er noen mulighet for meg å begynne på denne internatskolen? Håper dere har noen løsninger, eller i hvert fall svar.... Takk på forhånd:) Mvh fortvilet jente som ønsker svar fort... :/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dersom du skal gå på en privatskole og betale skolepenger, så kan du få ekstra støtte til det, men det vil være snakk om lån, ikke stipend. Du kan få ekstra lån til selve skolepengene, ikke til leie av rom i internat.

Du kan lese mer om dette på Lånekassen sine hjemmesider

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand