Hopp til hovedinnholdet

Jeg har for mye å gjøre.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke hvordan jeg skal klare ukedagene lengre.. Vi har minst 2 vurderinger hver uke til påskeferien, og jeg går på 3 treninger( men dette får meg te å slappe av) i uken og turneringer i helgene. I tilegg er det lekser, og på skolen begynner jeg å bli skikkelig lei av folk, det blir så tett i hodet mitt og jeg begynner å stresse og har enkelt for å gråte, som er helt utypsik meg. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår, ut fra det du forteller at du opplever stress i forhold til skole. I tillegg har du trening og turneringer. Dette gjør at du slapper av, men jeg tenker også at det tar en del tid som du trolig tenker at du ikke har.
En del ungdom kan kjenne seg igjen i det du beskriver. Skolen oppleves som stress og press for mange ungdommer. Hvis man kjenner at skolen fører til stress så blir det viktig å få hjelp til å mestre skolen, slik at man ikke kommer inn i en sirkel hvor man føler at man ikke mestrer.

Når man kommer i en situasjon som du forteller om er det viktig å se på hva dette egentlig handler om. Jeg vil tro at du nå har en del negative tanker om skolen, og hva du klarer? Kan hende føler du deg sliten og trøtt?

Jeg vil råde deg til å snakke med foreldrene dine for å få støtte i den situasjonen du er i. Videre vil jeg anbefale deg å snakke med noen. Helsesøster er en du kan snakke med. Gjennom samtale kan du få hjelp til å sortere tanker og følelser. Når livet oppleves vanskelig vil man ofte ikke selv se løsninger, men ved å få hjelp vil du kunne se hva du kan endre på for å få det bedre.

I en periode kan det å trene litt mindre være en ide, selv om du tenker at dette gjør at du slapper av. Helsesøster kan snakke med lærerne, slik at du kan få litt mindre lekser en stund fremover. Kanskje trenger du hjelp til å planlegge lekser, og lesing til prøver? 

Ved å snakke med noen vil du også bli klar over at det er tankene dine som fører til følelsene og handlingene dine. Ved å se hvordan du kan tenke mer positivt i forhold til skolen vil du kjenne på at du får mer overskudd. Da vil du ikke begynne å gråte så lett, og det blir lettere å ha folk rundt seg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg føler på press fra alle kanter, og trenger noen å snakke med

Jente ser på mobiltelefonen sin (colourbox.com)

Jeg føler at det meste i livet er et ork, og jeg vet ikke hvordan jeg skal klare alt. Jeg trenger noen å prate med om disse følelsene.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand