Hopp til hovedinnholdet

Frivillig arbeid i utlandet

Jente 17 år
 

Spørsmål

Eg ønskjer å jobbe frivillig i utlandet, men ønskjer ikkje å tilbringe meir enn ein månad i landet. Tanken er å bruke skuleferien i 2017 på frivilligarbeid, og en ønskjer då å bruke to veker til ein månad. Eg har søkt og undersøkt om dette er mulig, men det står berre 2-3 månadar minst. Det eg lurer på er, er det mogeleg å berre tilbringe 2 veker som frivillig i utlandet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du ønsker å jobbe som frivillig – det er veldig flott at du vil bruke noe av ferien din til å gjøre noe for andre. Jeg har undersøkt litt på nettet, og deler litt informasjon under:

 

På unginfo finner du veldig mye nyttig informasjon om det å jobbe frivillig i utlandet. Her står det detaljert om varigheten til de ulike prosjektene og selskapene:

www.unginfo.oslo.no/?post_type=verden&p=523

 

I Norge er Kilroy Travels og STA Travels de største aktørene som tilbyr opplegg for frivillighet i utviklingsland. X-plore, Internasjonal Dugnad, Atlantis Utveksling og Projects Abroad er andre. Så vidt jeg kan se, tilbyr Projects Abroad opphold på to uker som de kaller «Short Term Specials»: www.projects-abroad.co.uk/volunteer-projects/short-term-specials/what-are-short-term-specials/

 

Atlantis Utveksling skriver også at de har noen prosjekter med opphold på to uker – mer detaljer finner du her: atlantis.no/frivillig/.

 

Jeg vil råde deg til å ta kontakt med de organisasjonene du synes er mest interessante for å få mer informasjon om prosjekter, priser, og krav for å søke. Det er også viktig at du undersøker nøye at organisasjonen er seriøs, og kanskje finner ut litt hva andres erfaringer har vært. Flere organisasjoner holder informasjonsmøter om sine prosjekter, og her er det ofte tidligere deltakere med som du kan spørre om det du lurer på.

 

Jeg håper du finner et prosjekt som passer for deg.
Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand