Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke ta fagbrev 

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Heii jeg er en gutt som er 19 år gammel. Jeg går på en linje som heter IKT-medarbeider på videregående skole. jeg synes at det er kjedelig å gå på der,. fordi vi gjør ikke mange ting og vi er fri hver eneste fredag. jeg vil gjerne å gå videre uten å bli fullført i videregående skole. selv om jeg har ikke god karakter i noen fag. spørmålet mitt er hvor mange fag trenger jeg å ta. uten å bli fullført i fagbrev. fordi jeg synes at det er kjedelig å ta fagbrev. jeg har gått nå 2 år.jeg vil gjerne vite hvor mange fag jeg trenger. hvordan jeg søke de fagene jeg trenger. Håper at jeg får god svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei. 

Takk for spørsmålet ditt! 

Jeg forstår du ikke vil fortsette hvis du opplever det som kjedelig. Det er uansett veldig bra du søker informasjon og ønsker å gjøre noe med saken. 

Du skriver du vil gå videre på videregående og lurer på hvor mange fag du trenger å ta uten måtte ta fagbrev. Når du går et yrkesfaglig utdanningsprogram trenger du ikke å ta fagbrev, du kan ta påbygg etter Vg2. Påbygg er ett år for deg som ønsker generell studiekompetanse. Man trenger generell studiekompetanse for å søke høyere studier på universiteter og høgskoler. Skoleåret innebærer mange teorifag. Vanligvis består året av norsk, matte, naturfag, kroppsøving og et programfag. 

Hvis du ikke rakk å søke påbygg før søknadsfristen 1.mars, kan du snakke med inntakskontoret. Du finner kontaktinformasjon til inntakskontoret til ditt fylke på vilbli.no. Jeg anbefaler deg og ta en prat med rådgiver på skolen din. Han eller hun kan gi deg mer informasjon og hjelpe deg videre. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand