Hopp til hovedinnholdet

Skade på bil.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Denne lørdagen så skjedde det noe dumt. Jeg og venninne min skulle sette oss i bilen til kjæresten hennes for å ha på noe varme. Ingen av oss to har førerkortet. Hun klarte ikke å starte tenningen. Så jeg skulle prøve, vrei nøkkelen litt for langt. Bilen hoppet, vi kjørte litt i veggen før vi kjørte i søppeldunken. Vinduet knakk. Bilen sto i gir, uten å ha på håndbrekket. Jeg lurer da på om det er min feil, hennes, typen eller alle sin feil. Jeg sa unnskyld og at jeg kunne betale med engang det skjedde, i stede for å snakke med meg gikk hun rett til typen. Jeg ringte til mamma etter det skjedde, å forklarte hva som hadde skjedd. Venninnen min sendte mld til mamma i stede for meg. På lørdag sa hun at det var alle sin feil. Men når hun får prisen, skylder hun bare på meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for henvendelsen din. Når det gjelder spørsmål om skyld så kan ikke konfliktrådet ta stilling til det. Hvis saken er politianmeldt så er det politiet som tar stilling til skyldspørsmålet. Men det vi kan si er at det er fint at du forteller om det som skjedde og at du søker svar på hvordan du kan håndtere dette.

Dersom dere ikke er enige om hvem som skal betale for skadene, så kan det være lurt å be om bistand fra ditt lokale konfliktråd. De vil innkalle partene til et møte, som konfliktrådet vil styre. Der vil dere alle få anledning til å snakke om det som skjedde og sammen finne en løsning dere alle kan godta. Det er gratis å møte i Konfliktrådet.

Anbefaler deg å ta kontakt med konfliktrådet på www.konfliktraadet.no/, og be de innkalle partene til et møte. Lykke til!

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand