Hopp til hovedinnholdet

Jeg lånte ei veninne 20 000 kr da vi dro til syden i fjor sommer.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lånte ei veninne 20 000 kr da vi dro til syden Ifjord sommer. Hun er i full jobb så hun skulle betale måndtlig tilbake når hun hadde råd. Har ingen andre bevis enn meldinger mellom meg og hun + at hele reisen er betalt gjennom mitt bankkort. Nå har vi blitt uvenner og hun nekter å betale tilbake. Hva skal jeg gjøre? det er over et år siden nå, har kontaktet konfliktrådet, men venninen min nektet å møte til meklingsmøte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan ta ut en forliksklage mot venninnen din, men for å vinne fram i forliksrådet må du kunne dokumentere at du har lånt henne pengene. Meldingene dere har sendt om lån av pengene kan brukes som dokumentasjon i saken, så lenge det står at hun skulle låne penger av deg og hvor mye hun lånte. Disse meldingene må du da få tatt utskrift av og legge fram for forliksrådet. 

Det første du bør gjøre er å sende et skriftlig krav til venninnen din, og gi henne to uker på å betale tilbake pengene dine. Du bør for ordens skyld vise til grunnlaget for kravet, og skrive at du vil ta ut forliksklage mot henne hvis hun ikke betaler pengene innen fristen. Dette kalles et prosessvarsel, som er regulert i tvisteloven § 5-2

Hvis du må ta ut sak for forliksrådet er det informasjon om hvordan man gjør dette på forliksrådets nettsider. Du vil også kunne få veiledning hvis du henvender deg til forliksrådet i kommunen du bor i. 

Jeg håper dette ordner seg, og at dere får løst saken uten mer konflikter. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand