Hopp til hovedinnholdet

Har spørsmål angående ytelser fra NAV.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på om dere kunne hjelpe meg med noen spørsmål jeg har? For det første er det noen ting dere bør vite før jeg spør; når jeg gikk på 2 VGs så ble jeg så sliten at jeg ikke orka noen ting pga sjøgrens syndrom, ekstrem fatigue og depresjon. Jeg falt ut av alt og klarte ikke opprettholde sosial hverdag eller skole. Så jeg fikk innvilget plass i en sts gruppe og tar ett 4 år for å klare å fullfør vgs. Dvs at jeg går 1 skoletime 3 ganger i uka. Nå går jeg 3vg, har flyttet på hybel og prøver å søke på deltidsjobb. depresjonen min har blitt mye verre og jeg går på antidepressiva og startet på dps for å bli bedre. Jeg har i det siste forstått at det går ikke for meg å ha en jobb med tilstanden min. Og jeg sliter veldig økonomisk. Alt faller egt sammen rundt meg. Jeg klarer ikke skole, klarer ikke jobb, klarer ikke å være med venner, klarer så vidt å takle meg selv. Så spørsmålet mitt er er det noen bistand fra nav som er mulig for meg? Ung ufør? Dagpenger? Mvh jente 18

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom det er slik at du pga. psykisk lidelse ikke klarer å fullføre skolegang og/eller være i jobb så vil noe som heter Arbeidsavklaringspenger (AAP) være noe du fra NAV kan ha rett til. Her kan du lese litt om AAP: AAP.

Det jeg råder deg til å gjøre er at du snakker med dine behandler på DPS om AAP. Din behandler vil kunne hjelpe deg å søke AAP og vil kunne hjelpe deg å opprette kontakt med ditt lokale NAV kontor.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

NAV-kontor (colourbox.com)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand