Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe som hjelpearbeider?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på snart 18 år. Jeg har helt siden jeg var liten hatt en drøm om å være hjelpearbeider i Afghanistan. Jeg lurer derfor på om man må ha en spesiell utdannelse for å kunne dra til Afghanistan? Jeg holder på med en utdannelse nå, men dette er innen for media, ikke helse og førstehjelp osv.. det er mange grunner til at jeg vil til Afghanistan, men en av grunnene er for å kunne hjelpe og se hvordan folk har det andre steder enn i Norge. Få et annet perspektiv på livet. Tusen takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Du høres veldig motivert ut, og veldig bevisst ut. Det er flott å lese. Du har nok rett i at dette vil kunne gi deg nye og viktige perspektiver, som du ikke ville fått ellers. 

Det er flere måter du kan jobbe eller hjelpe til i land som Afghanistan. Noen med spesielle utdanninger, som f.eks leger og sykepleiere, vil det alltid være bruk for i land som trenger hjelpearbeider. Men det fins bruk for mange flere enn det, og gjerne fra vidt forskjellige utdanningsbakgrunner. Også en bakgrunn i media kan være veldig relevant. 

En god start for deg er å slå opp og lese om de ulike organisasjonene som driver med hjelpearbeid, som f.eks Flyktningehjelpen og Røde Kors. Disse har mye informasjon på nettsidene sine om hvordan du kan bli med å hjelpe, og hvordan du kan få jobb hos dem. Kontakt dem også gjerne - da kan du få gode tips til hva de er ute etter, og hvordan du eventuelt kan bidra. 

Vi ønsker deg veldig lykke til med dette - bare spør oss igjen!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand