Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 13 år og sliter mer depresjoner. Jeg er lei meg hver dag og orker ikke skole og hverdagsting. Jeg skulle ønske jeg var død egentlig. Jeg føler meg tom og mørk og jeg føler at alt dumt skjer med meg. Jeg orker ikke å leve sånn som dette, har til og med angst i tillegg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 13 år og sliter mer depresjoner. Jeg er lei meg hver dag og orker ikke skole og hverdagsting. Jeg skulle ønske jeg var død egentlig. Jeg føler meg tom og mørk og jeg føler at alt dumt skjer med meg. Jeg orker ikke å leve sånn som dette, har til og med angst i tillegg. Ble mobbet i 4 klasse og ingen gjorde noe. Jeg har egentlig ikke lyst på hjelp fordi jeg er innadvendt, jeg orker ikke engang å være med bestevenninnen min, vil ikke være med folk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss i ung.no! Og jeg ser at du har det tungt og at det er ganske mørkt rundt deg.  Først skal jeg si at det ikke er så uvanlig blant unge i puberteten at den psykiske tilstanden svinger en del og at det kan være ganske mørkt innimellom.

Du skriver ikke noe om hvordan hverdagen din er, hvordan du har det i familien din, men venner osv og derfor er det litt vanskelig for meg å kunne gi deg konkrete råd om hva du kan gjøre. Men det jeg skjønner, er at det kan ikke fortsette slik som du har det i dag. Du sier ikke noe om du får noe hjelp fra noen, for eksempel BUP?

Om du ikke får noen form for hjelp i dag, vil jeg anbefale deg at du tar kontakt med helsesøster å skolen i første omgang og at du kan fortelle til henne hvordan du har det og hvordan hverdagen din er.

Du sier at du ikke er sikker på om du vil ha hjelp, men det er noe jeg absolutt vil anbefale deg. Du er bare 13 år og har hele live foran deg og derfor er det viktig at du får hjelp Slik du har det nå påvirker det hele livssituasjonen og skolegangen din og du trenger hjelp til å kunne snu denne situasjonen. Foreldrene dine er sikkert også bekymret for deg og vil sikkert hjelpe deg?

Jeg legger ved noen artikler det kan være til nytte for deg å lese.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand