Hopp til hovedinnholdet

Har ingen nær venninne.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Visste ikke hvilket emne det jeg spør om var, men jeg tror det er dette. Trenger bare hjelp egentlig. Sliter mye med tankene om meg selv ( på en dårlig måte) tenker mye på vekt og utseende selv om jeg vet at jeg er normalvektig. I tillegg til dette har jeg slitt med venner helt siden 6.klasse. Da begynte bestevenninnen min å ignorere meg helt til hun til slutt ikke snakket mer med meg. Jeg skaffet meg en ny bestevenninne. Det var bare oss to. Nå har vi begynt på ungdomsskolen og akkurat det samme som skjedde i 6. skjedde nå. Problemet er at nå har jeg egentlig ingen. Jeg har en venninne men hun er ikke nære meg. Alltid når vi avtaler å møtes, så på den dagen vi har avtalt nekter hun å svare meg... Alt dette får meg til å føle meg veldig alene og helt ærlig så sliter jeg. Jeg vil ikke snakke med helsesøster eller foreldre. Men om jeg ikke får snakket med noen vet jeg helt ærlig ikke hva jeg kommer til å gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint du kontakter oss på ung.no

Du skriver at du ikke har noen bestevenninne. 

Det er slik i ungdomstiden, at mange bytter venner. Det betyr ikke at man ikke liker den forrige, man vil bare være sammen med flere. 

Det kan være lurt av deg å heller satse på flere venner, enn en bestevenninne. Du blir så sårbar. 

Hvis det er vanskelig for dg å finne en gjeng du passer inn i på skolen, kan du kanskje forsøke å starte med en fritidsaktivitet som virker spennende. Det kan være teater, kor, klatrevegg, røde kors....hva som helst, bare du har litt lyst. 

Lykke til

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand