Hopp til hovedinnholdet

Redd for å få peniskreft.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg jeg er en 14 år gammel gutt og er liv redd for penis kreft. Og penis har ikke vokst men har begynt og få en god del hår bør jeg bekymre meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Peniskreft er noe som stort sett bare rammer eldre menn. Det er ekstremt liten sjanse for at du har pensikreft.

Faktorer som er av betydning for utvikling av peniskreft, er spesielt dårlig hygiene og høy alder. Du beskriver heller ingen av symptomene som er vanlig for peniskreft.

Penis vokser litt i rykk og napp i puberteten, og det er individuelt når den begynner å vokse og når den er ferdig utvokst.

Det finnes ingen tabell eller undersøkelse som kan si noe om hva som er normal penislengde i forhold til alder, vekt eller høyde. Hvor lang penis er når den er stiv varierer fra menneske til menneske, og er like individuelt som høyden eller vekten til en person. Mest av alt kommer det an på hvor langt du har kommet i pubertetsutviklingen. De som har kommet langt kan ha en penis som nesten kan være utvokst, mens de som er kommet kort i pubertetsutviklingen kan ha en ganske liten penis. Begge deler er like normalt.

Det er normalt at du får hår i underlivet før penisen starter å vokse. Den vil vokse etterhvert. Det du beskriver er en normal utvikling. 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om kreft?

Kreftlinjen

Jeg lurer på om jeg har kreft? Noen i familien min har akkurat fått kreftdiagnosen, hvordan kan jeg hjelpe? Hvor lang tid tar behandlingen? Hos Kreftforeningen kan du få svar på alt du lurer på!

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand