Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå på to skoler samtidig?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, foreldrene mine er skilt og det har de vert siden jeg var 2 år. Jeg bor hos moren min og går på skole der hun bor. Faren min bor en time unna og er der i helger. Har lyst å begynne på skole der og. Har lest mange som går på to skoler samtidig. Kan jeg gå på to ungdomsskoler samtidig? Hvordan gjør jeg det? Må jeg søke om det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Skjønner godt at du tenker på dette og lurer på dette. Men enn så lenge så er veldig vanskelig å kunne gå på to skoler samtidig. Dette er fordi myndighetene har vurdert at det ikke er bra for barnet/ungdommen å skulle forholde seg til to skoler på en gang. 

Du kan lese hva Utdanningsdirektoratet skriver om det her.

Det kan nok være mulig å forsøke å bytte til den andre skolen, hvis det er en bedre løsning. Men vi tror ikke det vil være mulig å få gått på begge skolene samtidig - og det kan hende det ville vært for slitsomt for deg også! 

Hvis du vil kan du spørre rektor på skolen din om dette, og gjerne be mamma eller pappa ta kontakt med rektor. De kan også ta kontakt med kommunen sin. Men slik vi har forstått det er dette ikke et alternativ, og det er begrunnet med at det ikke vil være bra for barnet/ungdommen, og at det vil være vanskelig å gi en ordentlig skolegang to steder samtidig. 

Men snakk gjerne med foreldrene dine og gjerne rektor på skolen din!

Og bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand