Hopp til hovedinnholdet

Har spørsmål om overgangsstønad

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har 2 barn med samme mann. Det ble slutt for et år siden. Men i sommer tenkte vi å finne ut om det kunne bli oss igjen. Det gjorde det ikke. Finner ut i høst at jeg er gravid. Ønsket abort pga situasjonen men på undersøkelsen var jeg for langt på vei 15 uker. Jeg er ganske sjokkert og fortvilet, jeg vet jeg kan søke via nemd, men føler ikke jeg kan ta abort når jeg er så langt på vei. Jeg har ikke pratet med BF om dette enda. Jeg er kjempeengstlig fordi jeg mottar overgangsstønad fra nav, og redd for at det blir stopp eller de tror det er svindel. Jeg studerer ellers så det er min eneste inntekt. Hva gjør jeg? Jeg tør ikke ringe nav å spørre.

Besvart 22.11.2018 13:19
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss

Skjønner at du har kommet opp i en liten vanskelig situasjon.  Og skjønner problemstillingen din.  Likevel er det bedre å opplyse om dette til NAV.  Fortelle det slik det er og at "gjort er gjort".  Bedre å være åpen og ærlig med en gang, slik at en unngår at dette blir en sak. 

Hvis du lar være å informere om det, og det blir oppdaget, kan det føre til at NAV stopper pengene og kanskje kreve tilbake penger fra deg.

Du kan ta kontakt med NAV for å høre hva du bør gjøre og hvordan du bør gjøre det.  Du treffer dyktige veiledere på følgende måter:

Husk ordtaket som heter: "Ærlighet varer lengst".  Uansett hva du gjør ønsker jeg deg lykke til med svangerskapet og fremtiden :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand