Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger hjelp til å finne ut hva jeg har krav på økonomisk.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 18 år som bor hos min søster som får bistand fra barnevernet og månedslønnen min hos ho er ca 600kr. Går vg2 nå men sliter med å finne lærlingeplass siden vi bor veldig langt på landet så det jeg lurer på dæ er om jeg har rett på noe form for penger siden jeg sitter ganske fast her uten mulighet for noe jobb. (Jeg har fått utredet ptsd hvis det har noe å si)prøver å holde meg konkret men gjentar meg sikkert noen ganger her. For å summe det opp så er jeg en arbeidsledig gutt som har ptsd og ingen form for transport(går buss hver 3 time men klarer ikke det pga angst) og ikke nok midler for billapp som hadde hjulpet med jobb. Er det noe jeg kan gjøre og jeg takker og bukker for svar. Mvh en gutt som sitter fast

Besvart 16.12.2018 22:33
 

Svar
Hei gutt 18 år.

Du forteller at du bor hos søsteren din, og at du nesten ikke har noen inntekt. Du går på videregående men synes det er vanskelig å finne deg en lærlingplass. Det var leit å høre at du har det sånn. Jeg forstår godt at du trenger hjelp til å finne ut hva du har rett til av økonomisk hjelp.

Det du skal gjøre, er å ta kontakt med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Du kan også snakke med en lærer eller rådgiver på skolen din, eller direkte med NAV. Helsesøster og lærer har oversikt over hvilken hjelp du har krav på fra NAV, og de kan hjelpe deg med å søke støtte. Du kan også ringe eller møte opp på NAV og be om en samtale med en saksbehandler og forklare situasjonen din der og be om hjelp.

Håper det ordner seg for deg og at dere får en god jul. Lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand