Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om samværsavtale og forsørgerstipend

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er student. Saken er at jeg bor med samboeren min. Hun har 2 barn som vi nærmest bor sammen med når vi er i lag. Vi bor under samme tak 5 dager i uke . For å gjøre det klart så er det ikke jeg som er faren. Men jeg lurte på hvordan man kan sette opp en samværsavtale som bekrefter at jeg bor sammen med dem. Dette vil jeg gjøre for å få ekstra støtte fra Lånekassen. Er dette lurt å gjøre, eller er det noe som jeg burde se opp for i ettertid?

Besvart 05.02.2019 14:29
 

Svar
Hei

Følgende barn er omfattet av forsørgerstipendet: 
- Dine barn
- Barn av din ektefelle 
- Barn av din samboer dersom du og samboeren i tillegg har felles barn.

For å få foreldrestipend for barn du selv ikke er foreldre til, så må du og deres forelder enten være gift, eller ha minst ett barn felles.

Dersom dere ikke oppfyller ett eller flere av disse punktene, så vil det dessverre ikke ha noe å si i forhold til Lånekassen om dere setter opp en samværsavtale eller annet som skal bekrefte at du bor sammen med barna. 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand