Hopp til hovedinnholdet

Ukjent eldre mann ønsker å betale for skype-samtale

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og venninna mi fikk tilbudt å gjøre noen tjenester på kamera (ikke noe seksuelt eller ulovlig) for 1500$ av en amerikansk fyr (35) ingen av oss kjenner. Han har sagt at vi kan tekste alle spørsmål vi har på Skype om avtalen som basically går ut på å ha en 90 minutter lang Skypesamtale med han. Han har sagt at midt i samtalen kan han sende oss pengene med enten Google Wallet, Paypal eller Western Union. Jeg kjenner han ikke men jeg vil være sikker på at han betaler. Hvordan kan jeg forsikre dette? I tillegg vil jeg helst motta kontanter uten at noen av foreldrene mine får vite det, hvordan kan jeg gjøre det? (Tenkte det kunne bli et problem siden vi er under 18, seøv om han tror at vi begge er 18) Han sa at han til og med kunne sende pengene i posten men jeg vil være sikker på at han faktisk sender pengene så jeg tror ikke dette alternativet er relativt.

Besvart 30.01.2019 16:49
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Først og fremst høres ut som en situasjon du så absolutt vil holde deg unna. Du vet ikke om du kan stole på personen, det kan være en form for svindel etc. Det kan være lurt å tenke på hva en totalt ukjent person får tilbake for å betale dere 1500$ for en skype samtale. Det høres spesielt skummelt ut når personen er 35 og betaler såpass mye for å skype med noen så mye yngre.

Du kan aldri være 100% sikker på at en ukjent faktisk vil betale i en slik situasjon.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand