Hopp til hovedinnholdet

Gjerrige mennesker.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! For litt siden gikk jeg bøssebærer i forbindelse med et fattig land. Og det var da jeg innså hvor gjerrige mennesker kan bli. Jeg får veldig vond følelse inni meg, og jeg har bare lyst til å gråte. De som lever i slummen, de som lever på gata har et mål om å overleve, og det er det at vi ikke kan hjelpe mer enn det vi kan. De menneskene som bor i fattige land kan ikke gjøre noe annet enn å stortsett håpe på hjelp, men det er så mange som ikke skjønner det og ikke vil hjelpe. Kanskje de vet at de trenger deres hjelp, men i hvertfall ignorerer de meste det. Det er så hardt å innse at mange ikke gidder å hjelpe til selvom de kan, men når noen gjør det, gjør de det av dårlig samvittighet og ikke av kjærlighet og omtanke. For de som i det hele tatt bryr seg, de som i det hele tatt gidder å handle for å hjelpe andre medmennesker, de kan jeg takke på ordentlig. Men dessverre har jeg og mange flere oppdaget at disse personene er i mindretall..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner godt hvordan du føler det, for det er mange som kunne bidratt mer og hjulpet andre. Vi har det veldig godt her i landet, og er ofte litt for fokusert på materielle goder, og glemmer at det er mange, mange som ikke har det så bra som oss. Og som regel er det veldig lite som skal til for å hjelpe til så lenge det er mange som bidrar.

 

Men det er også viktig å huske på at det selv i Norge finnes mange som sliter økonomisk og må snu på hver krone for å få det til å gå rundt.

 

Det er flott at du gjør en innsats for å bedre hverdagen for andre, og du kan nok ha rett i at mange gir for å lette sin egen samvittighet og ikke fordi de faktisk bryr seg. Likevel er det viktig å fortsette innsamlingen og ha fokus på å hjelpe fattige i den 3. verden - så får vi krysse fingrene for en holdningsendring her hjemme i årene som kommer.

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter på skolen og der du bor?

Hvorfor bør du vite hva Barnekonvensjonen sier om rettighetene dine?