Hopp til hovedinnholdet

Kan ikke Nav betale boten min?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei, jeg bor sammen med foreldrene mine og har ikke jobb. har vært ute og kjørt bil uten bilbelte en gong for noen månder siden,fikk bot på 2000 kr.selv er jeg arbeidsløs og er arbeidsøker hos nav, men mottar ingen hjelp fra dem.prøvde å få nav til å hjelpe meg med regninga/bot,( dem ringte til selve vegvesen og ba om utsettelse på 2 måneder til jeg mesom skulle kanksje finne meg jobb til da og betale den selv.som sagt så bor jeg i ei lita bygd som sliter med å få meg jobb har aldri hatt nogå hejlp fra nav.har jeg rett til å få hjelp til å betale boten på 2000 kr for, jeg har ikke sjans til å betale den selv bor sammen med foreldrene mine.vett ikke hva skal jeg gjøre hva har jeg rett på ? takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


En bot er å anse som gjeld, og økonomisk sosialhjelp skal som hovedregel ikke gå til dekning av gjeld.

Det er jo heller ikke rimelig at det offentlige (staten eller kommunen) skal betale for at du har gjort et lovbrudd, på samme måte som det offentlige ikke betaler for andres lovbrudd.

 

Ta kontakt med kreditor (de du skylder penger) for å inngå en betalingsavtale. Husk at gjeld ikke forsvinner av seg selv, den blir derimot større og større jo lenger man venter.


 


Med vennlig hilsen Nav (www.nav.no) i samarbeid med Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand