Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hjelpe kjæresten min med spiseforstyrrelsen sin?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en 19år gammel kjæreste som sliter med spiseforstyrrelser. Jeg er den eneste som vet dette siden hun ikke har delt det med hverken familie eller venner. problemene hun forklarer er at hun får veldig dårlig samvittighet når hun spiser og reagerer med å kaste opp. Antall ganger varierer fra ingen til to\tre ganger for dagen. Situasjonen min er at jeg gjerne vil hjelpe, og hun stoler såpass mye på meg at hun deler dette med meg, og hun sier jo at hun føler seg bedre når hun har meg dele slike ting med. Men jeg vet ikke hvordan jeg kan hjelpe henne, hva kan jeg gjøre? Bekymret kjæreste.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for at du stiller oss spørsmål.

 

Dette høres ut som en vanskelig situasjon for deg å være i. Det høres ut som om kjæresten din er ganske alvorlig rammet av sin spiseforstyrrelse. Denne typen av forstyrrelser er ganske alvorlig og hun kan i verste fall dø av det.

 

Jeg forstå at du vil hjelpe og den beste hjelpen du kan gi henne er å motivere og støtte henne til å få hjelp med dette. For å bli kvitt alvorlig spiseforstyrrelser må man som regel ha profesjonell hjelp. Du er ikke en profesjonell og skal heller ikke være det. Du skal være kjæresten hennes som er glad i henne uansett hvor fæl hun føler seg.

 

Det er flere steder dere kan ta kontakt.Jeg tror at det ville være viktig for dere å fortelle foreldrene hennes hvordan hun har det dersom de ikke vet. Det gjør det enklere for henne  å ta kontakt med fastlegen sin for å få henvisning til for eksempel til psykolog.

 

Dersom dere føler at dette er vanskelig, kan hun jo ta kontakt med med helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Mange har stor glede av å snakke med helsesøster eller sosiallærer på skolen.

 

Det finnes også hjelp på nettet IKS Interesseforeningen for kvinner med spiseforstyrrelser.

 

Håper dette er til nytte for dere
Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand