Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å ikke bry meg om det moren min sier?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Hjemme nå for tiden er det ikke alltid så hyggelig. Mamma jobber nattevakt og da er det ikke alltid hun er like glad når hun kommer hjem. Vi andre i familien syntes ikke dette er noe fint. For eksempel når hun kommer hjem sier hun at det er rotete og får meg og pappa til å rydde på nytt, selv om det ikke er noe å rydde, skylder på meg når det er hun som har rotet bort noe. Hva gjør jeg med dette, eller hva kan jeg gjøre for å hjelpe med dette? Og den viktigste tingen: hva kan jeg gjøre for å ikke "bry meg" så mye om dette? Haster litt! ~Gutt 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke lett å la være å bry seg om urettferdighet!

 

Jeg synes det høres ut som om dere alle tre trenger å få det bedre hjemme. Antagelig er foreldrene dine enige i dette. Kanskje dere kan snakke litt sammen om hvordan dere har det hjemme? Kan du forklare henne hvordan du har det og hvordan du synes dere har det sammen? Kanskje føler moren din at ingen bryr seg om hva hun sier, kanskje vet hun ikke at du blir påvirket av det hun sier til deg. 

 

Nedenfor ser du en artikkel med gode tips til hvordan du kan snakke med foreldrene dine.

 

Dersom dere ikke får til en god samtale, kan dere få hjelp til dette på familievernkontoret. Nærmeste familievernkontor finner du på bufetat.no. Tilbudet er gratis.

Vennlig hilsen

Relasjonspsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand