Hopp til hovedinnholdet

 Bør en gi bistand til stater som ikke er demokratiske? Innspill og kilder?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Går i 3 klasse på vgs og har bla faget politikk og menneskerettigheter. Skal ha en sluttvurdering med problemstilling: bør en gi bistand til stater som ikke er demokratiske? Lurte på om dere har noe innspill og gode kilder? Vanskelig oppgave og vet ikke helt hvor jeg skal begynne. På forhånd takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Vi tilbyr dessverre ikke hjelp med konkrete skoleoppgaver her på ung.no. Imidlertid anbefaler jeg at du sjekker ut følgende nettsider der du kan finne nyttig informasjon på veien:

 

NUPI – hvor hender det
Hos Norsk Utenrikspolitisk Institutt finner du god informasjon til oppgaver om miljø, klima og naturressurser, krig og konflikter i verden, om organisasjoner som FN og EU, om menneskerettigheter, norsk utenrikspolitikk, bistand og globalisering. Du kan også kontakte NUPI direkte for tips til flere kilder eller svar på konkrete spørsmål du måtte ha.

 

Norad sine sider om bistand

Her finner du fakta om hvordan norsk bistand er organisert, hovedmålsetninger for utviklingssamarbeid, oversikt over norsk utviklingspolitikk etc. Kontakt gjerne Norad direkte for mer informasjon underveis i arbeidet med oppgaven.

 

Forskning.no
Forskning.no er en nettavis med norske og internasjonale forskningsnyheter. Du finner faktainformasjon som kan brukes i oppgaver om samfunn, kultur, natur og miljø, teknologi og helse osv.


Statistisk sentralbyrå
Her finner du både artikler og statistikk over det meste. Kanskje finner du noe som er aktuelt for bruk i oppgaven din.

 

Sjekk også artikkelen under dette svaret for flere tips.

 

Lykke til med skrivingen!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp til skoleoppgaver - Nyttige nettsider

Gutt jobber med leksene (colourbox.com)

Trenger du hjelp med en skoleoppgave, eller mangler du inspirasjon til en god problemstilling? Her finner du oversikt over nettsider, og steder i ditt nærmiljø som kan hjelpe deg med skolearbeidet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand