Hopp til hovedinnholdet

Behov for å få bleket en rotfylt tann. Kan jeg få det dekket?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 20 år gammel gutt som lurer på noe angående tannlege. Når jeg gikk i 6.klasse på barneskolen hadde vi en grusbakke bak skolen som på vinteren var dekket med is. Dette var selvfølgelig fryktelig morsomt å skli ned osv. I et friminutt bestemte jeg og en venn oss for å skli ned samtidig og det endte opp med at jeg falt med fortanna først i isen med vennen min oppå meg. Resultatet ble til at den ene fortanna døde. Jeg rotfylte tannen min hos tannlegen og de sa at de skulle bleke den også. Jeg starter med blekingen, men finner ut etterhvert at noe gikk galt så tannlegen min sier at dette må gjøres på nytt (husker ikke hvorfor.) Deretter flytter vi adresse og derfor også tannklinikk så denne blekingen finner aldri sted. Dette går så i glemmeboka Mange år senere plages jeg av at tannen min er sort/grå. Når jeg er ca 18år sier til tannlegen min i den nye klinikken at jeg ønsker å få fikset tannen min siden dette går ut over selvtillit og livsgleden min. Tannlegen min informerer meg at dette ikke lar seg gjøre på den type tannklinikk og at jeg må oppsøke privatklinikk. Problemet er jo selvfølgelig penger. Mitt spørsmål er da: Har jeg noen rettigheter her? Isåfall hvilke? evt. Hvor dyrt blir dette hvis jeg jeg må oppsøke en privat tannklinikk? Hva gjør jeg? Takk på forhånd ung.no! Med vennlig hilsen, en fortvilt gutt 20!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.


Dette er nok ikke noe du vil få dekket av det offentlige. Det offentlige gir dekning til noen typer tannbehandling, og ved noen tilstander. Tannlegen gir informasjon om dette. Se også brosjyre her.

 

For å finne en privat tannklinikk så er vel det enkleste å søke på nett, f.eks. ved å google "bleke rotfylt tann", og så ta kontakt med de klinikkene du finner, og spørre om dette er noe de utfører, og hva prisen eventuelt vil være.

Med vennlig hilsen Nav i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand