Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir 17, og lurer på om støtte fra Nav kan gå rett til meg

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg blir 17 i år og lurer på mine rettigheter angående pengestøtte fra NAV. Vi får barnetrygd og jeg tror vi også får noe annen støtte ford jeg har asperger syndrom. I alle år har stønden kommet inn på kontoen til min mor, men har jeg rett på å få den på egen konto? Jeg ser aldri noe av pengene de får som i grunn skal gå til meg, og stadig når jeg ber om penger får jeg et surt nei som svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Barnetrygden varer til barnet er 18 år, og utbetales til foreldre, for å bidra til å dekke utgifter ved å ha barn. Den handler ikke bare om lommepenger, men tak over hodet, klær, mat, ferie og fritid, osv.
Uten å vite mer om hva slags annen Nav-støtte familien deres eventuelt mottar, så kan jeg ikke svare for hva dette skal gå til.

 

Når du beskriver at moren din ikke gir deg så mye som du skulle ønske, og det er en vanlig problemstilling for ungdommer og deres foreldre å ha slike uenigheter. Kanskje det heller er en idé at du snakker med moren din og spør om hun ikke kan sette seg sammen med deg og gi deg oversikt over familieøkonomien? En slik samtale kan avdekke flere ting: mange ungdommer ser at de faktisk får ganske mye selv om de ikke opplever det slik, og mange foreldre kan få gode innspill fra ungdommene sien om hvordan familien kan spare på noen områder slik at man kan bruke mer på andre.

 

Lykke til!

Med vennlig hilsen Nav i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand