Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg som voldsutsatt anke en dom, viss jeg synes straffen ble for lav?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. I januar så ble jeg banket opp av en gutt på 17 år, som fyller 18 nå i sommer. Han slo meg først så jeg besvimte, og mens jeg lå besvimt på gulvet, sparket han meg i hodet, og deretter trampet på hodet, og alt dette skjedde da i nærheten av øret og tinningen. Ble så hentet av ambulanse og kjørt til legevakten, der mamma ble fortalt at jeg hadde englevakt som slapp unna med kun en liten hjernerystelse. Jeg dro og anmeldte dette og det ble tatt utgangspunkt i den strengeste voldsparagrafen, og det ble sagt at han kom til å få strafferabatt siden han delvis innrømmet det han har gjort, og jeg fikk idag brev om at han har vedtatt et forelegg om bot. Alle vitner ble heller ikke avhørt, noe jeg ikke kan forstå, siden et av vitnene sitter på viktig informasjon. Dette er noe jeg føler at jeg ikke kan godta. Det jeg lurer på da, er om JEG kan anke dommen på noen måte, da jeg ikke er fornøyd med dommen overhodet? En ussel liten bot på 3500, for en hendelse som er ganske alvorlig, og med tanke på at han kunne skadet meg verre, i verste fall drept meg, synes jeg en sum på 3500 er krenkende, og en altfor liten straff!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først av alt:

Flott at du har anmeldt dette, og flott at du ønsker å stå opp for deg selv på denne måten!

 

Ja, du kan kontakte politiet, og si at du ønsker å anke/klage på denne straffeutmålingen, samt klage på at alle vinter ikke er avhørt.

Jeg anbefaler deg å ringe politiet på 02800, og legge fram saken, og spørre om hva du kan gjøre, eller du kan møte opp på nærmeste politistasjon, og spørre om dette.

 

Hva som er sjansen for å nå fram, kan ikke jeg si noe om, men det er absolutt lurt å prøve, og dermed vise overfor deg selv at du reagerer når du føler deg krenket, og klarer å ta grep.

 

Jeg ønsker deg lykke til!Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand