Hopp til hovedinnholdet

Finnes det noen ekstra støtte til studering når man har psykiske problemer?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 20 år og har slitt veldig mye med depresjon, mobbing og hjemme problemer i over 10 år siden jeg var 7 år så har jeg blitt mobbet. Jeg går på Universitet i Oslo og synes det er vanskelig og studere med alle tankene jeg har i hodet. Skolen koster mye penger jeg jobber deltid, og det er lite stipend og få. Jeg har vært hos Psykolog i over halvt år under skole perioden min. Jeg synes det er veldig urettferdig at alle andre som sliter med et eller annet for penger og støtte mens jeg for ikke en kr. Jeg lurte på er det noe ekstra økonomisk støtte ved psykisk syk?? Jeg trenger ekstra penger til studiene mine jeg har et arkiv om at jeg har vært hos Psykologen!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror ikke det er noe direkte økonomisk støtte å hente selv om du har slitt psykisk.  Du kan nok delvis få dekket utgifter til psykolog hvis du fortsetter å gå hos en slik, eller du kan få samtaler gratis hos psykolog i studenthelsetjenesten, men ellers er det nok ikke noe annet enn vanlig stipend og lån. 

 

Bra at du nå tar utdanning på universitetet.  Tanker som forstyrrer mye kan det jo være lurt å rydde litt videre i, så ikke nøl med å be om litt hjelp fra en psykolog igjen hvis du føler at det kan hjelpe deg til å få ryddet i de forstyrrende tankene. 

 

God studieteknikk, gode studievaner og gode hverdagsrutiner er viktig å få på plass, og kan nok også hjelpe deg til å "samle tankene". 

 

Lykke til med videre studier.  Det å være student, er jo ofte ensbetydende med å ha dårlig råd.  Sånn er det.  Du får forsøke å greie deg så godt du kan med studielån og litt ekstra fra jobbing.  Lev økonomisk, så går det nok. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Økonomitips til deg som skal bo alene

Gutt regner på mobilen (colourbox.com)

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand