Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg miste arbeidsavklaringspengene hvis jeg røyker cannabis?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hørt av noen at jeg kan miste retten på arbeidsavklaringspenger fra NAV pga jeg røyker cannabis. Er dette sant?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål!
 
Hvis røykingen din av cannabis fører til at du ikke følger opp de avtalene og forpliktelsene du har med NAV, så kan du risikere å miste retten til arbeidsavklaringspenger. Hvis du for eksempel gjentatte ganger ikke møter opp til avtaler du har med saksbehandler, så vil du kunne risikere å miste retten til arbeidsavklaringspenger i en kortere eller lengre periode. Vi kan forklare litt nærmere med hva vi mener med dette.
 
For å ha rett til arbeidsavklaringspenger fra NAV, så kreves det at du selv bidrar aktivt i prossessen med å komme ut i arbeid.  Det kan være å delta i for eksempel behandling, og delta i eventuelle kurs. Du og din saksbehandler skal ha en plan over hvilke aktiviteter som skal gjennomføres for at du kan komme ut i arbeidslivet. Det å røyke cannabis kan blant annet påvirke din konsentrasjonsevne og kortidshukommelse. Dette kan igjen tenkes å påvirke din evne til å gjennomføre avtalene du har med oss. 
 
Les mer om hvordan cannabis kan påvirke deg, i artikkelen vi har lagt ved i svaret til deg. Det er viktig å huske på at det ikke tolereres at du er ruspåvirket i ditt møte med NAV.
 
Hvis du lurer på noe mer, kan du kontakte oss på tlf: 55 55 33 33.
Har du spørsmål om rus, kan du ta kontakt med RUStelefonen på tlf: 08588.
 
Ønsker deg en riktig fin dag videre!
 
 
Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand