Hopp til hovedinnholdet

Har jeg bipolar lidelse eller har jeg ikke det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg tror jeg har bipolar lidelse.Jeg er trist og deppa nesten hele tiden og er bare noen dager i uka der jeg er helt lykkelig hele dagen.Jeg er også selvskader og tåler ikke en spøk om at jeg er feit osv. Jeg kutter meg nesten hver dag for tiden fordi jeg er deprimert,men jeg har lyst og gjøre noe med det! Jeg snakker med folk om problemene mine og det hjelpe litt,men jeg er fortsatt deprimert og nå begynner jeg og tro jeg har bipolar lidelse,kan noen hjelpe meg? har jeg bipolar lidelse eller har jeg ikke det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål!

 

Det er umulig for meg å bekrefte eller avkrefte er diagnose uten å ha møtt deg og utredet deg. Det kan være mange årsaker til at man opplever humørsvingninger og følelsesmessig ustabilitet. Det høres ut som du svinger litt mye for å være bipolar men du bør kanskje utredes.

 

Du forteller ikke hvem du snakker med, men du bør kontakte fastlegen din for henvisning til utredning. det er imidlertid sjelden man setter en slik diagnose på en som en som er så ung som deg. Du er i en alder der det er mye som skjer med kroppen også når det gjelder hormoner. Dette kan påvirke hvordan man føler deg veldig mye.

 

Du holder imidlertid på med alvorlige handlinger og jeg tror det er viktig at du finner en måte å slutte med dette på snart.

 

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand