Hopp til hovedinnholdet

Abonnementsvilkår

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har nylig fått inkasso varsel på en kontrakt som jeg inngikk i November i 2011. Bakgrunn: Jeg inngikk et medlemsskap i et treningssenter, men i det jeg leverte inn kontrakten så sa han bak kasse at noen ganger har de problemer med kontrakraktene så. Jeg betalte en månedsavgift på forskudd og resten skulle gå som avtalegiro. Etter en tid(første måneden) så ble jeg ikke belastet, og jeg sluttet også trene der. Kontrakten var gyldig for 6 måneder forresten. Det er også slik at man måtte si opp kontrakten. Her forleden fikk jeg da inkasso for eks antall måneder, Men ikke så lang tid tilbake som i November. Jeg fikk altså all denne infoen et år etter at kontrakten var inngått. Er det noen muligheter for å krangle på dette? Det dreier seg om mye feil fra deres side, men jeg skjønner jo at jeg burde dobbeltsjekket mulighetene for om jeg faktisk hadde inngått men, gjort er gjort. De er ikke så altfor professjonelle heller så

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du ikke har sagt opp avtalen, eller ikke betalt for treningen, har nok treningssenterer rett på pengene sine selv om det er deres feil at pengene ikke er blitt trukket på konto. Når du kjøper en tjeneste er det din oppgave å betale for den, mens det er tjenesteyters oppgave å ha treningssenteret åpent for deg etter avtalen. Betaler du ikke kan de avslutte avtalen, og sende saken til inkasso. Husk å betale innen fristen. Ellers kan det bli dyrt. Lykke til!


Vennlig hilsen

 

Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

 

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og gir gratis rettshjelp til forbrukerne.

 

Trenger du råd og veiledning, sjekk ut www.forbrukerrådet.no, send e-post til hjelp@forbrukerradet.no, eller ring 03737. Du kan også besøke oss på et av våre ti regionkontorer.

 

Følg oss på www.facebook.com/forbrukerradet og www.twitter.com/forbrukerradet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand