Hopp til hovedinnholdet

Jeg er delvis arbeidsledig, og trenger økonomisk hjelp.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei jeg er en gutt på 21 år. jeg jobber for øyeblikket i vikarbyrå. på denne tiden er det lite oppdrag å få uansett hvilket vikarbyrå man er ansatt i nå har jeg brukt ferie penger å spare penger for å betale husleie de 2 første mnd i tillegg til mat å strøm. og div annet. å jeg har hatt et oppdrag på litt over en mnd i en bedrift hvor vikarlønnen ikke var noe spesielt bra for mine utgifter. er det noe sted jeg kan søke om bistand? fordi nå er jeg økonomisk fuckt for å si det mildt om det ikke kommer noen bedre oppdrag snart. jeg var i oppdrag vær dag i 2012 å hadde en inntekt på under 220.000 før skatt husleia er på 7500kr jeg er ikke student. å jeg har omtrent ikke råd til å betale regninger eller mat. hva gjør jeg nå ? jeg har kjørt meg godt fast mitt i smør øye for å si det sånn å trenger noen gode råd . jeg har ingen regninger som betalingsfristen har gått ut på heller. men om det ikke skjer noe nå i april kommer det til å bli ganske mye verre å bli meg. :-( beklager om dette er litt rotete. men har tankene bare flyr rundt her nå. en ting kan jeg si sikkert. det å gå å lure på vær mnd om man har råd til å betale neste husleie tærer mye på helse å humøret.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål!

Vi forstår at det må være vanskelig å ha det så usikkert med tanke på jobb og ikke vite når neste lønning kommer. Vi skal gi deg et godt råd i din situasjon, du kan nemlig søke om å få dagpenger fra NAV.

For å ha krav på dagpenger fra NAV så må du være minst 50 % arbeidsledig. Du må ha tjent minst 123 183 kr før skatt i 2012 eller minst 246 366 kr før skatt de tre siste årene til sammen. Du må også være registrert som reell arbeidssøker på www.nav.no. Det betyr at du må være aktiv arbeidssøker mens du mottar dagpenger fra NAV, og sende meldekort hver 14. dag.

Det du må gjøre er;

1. Gå inn på www.nav.no, og registrer deg som arbeidssøker her. Det gjør du ved hjelp av minID/BankID. Les om dagpenger her, det er viktig at du gjør deg kjent med stønaden. Her står det også hvordan NAV regner ut hvor mye du kan få og så videre.

2. Send inn søknad om dagpenger, denne finner du her. Du må legge arbeidsavtale for alle arbeidsforhold du har hatt de siste seks månedene, inkludert den arbeidsavtalen du har i dag.

Når du registrerer deg som arbeidssøker, så må du sende meldekort hver 14 dag. Du kan lese mer om meldekort her.  

Skal du søke på økonomisk stønad fra NAV, så kreves det at du er aktiv arbeidssøker. Det vil si at vi kommer til å kreve at du gjør det du kan for å få en jobb, slik at du kan forsørge deg selv. Det kan være du må levere såkalt jobblogg, som viser hvilke jobber du har søkt på i løpet av en måned, delta på kurs via NAV som skal øke sjansen din for å få jobb.

Vi kan ikke si her på ung.no om du vil få innvilget dagpenger eller ikke, søknaden din må vurderes av en saksbehandler på NAV.

Har du flere spørsmål, så må du bare ringe oss på tlf: 55 55 33 33, så skal vi hjelpe deg.

Lykke til videre, vi håper det ordner seg for deg :-)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand