Hopp til hovedinnholdet

Være med i begravelse eller ikke?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 16, som har vært sammen med en jente som er ett år yngre i et halvt år! Jeg har et godt forhold til hennes foreldre og har møtt de flere ganger. I forrige uke døde min kjærestes oldemor. Og her er spørsmålet.. Hun har snakket med sine foreldre og de har godtatt at jeg kan være med i begravelsen. Men jeg er usikker på om jeg vil. Jeg har aldri møtt hennes oldemor. Bør jeg dra, for å vise respekt eller bør jeg si på en pen måte at jeg ikke har noen relasjoner med denne oldemoren og derfor velger å ikke være med?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er et valg du må ta selv, men kanskje er det ikke så dumt å høre med foreldrene dine. De kjenner deg godt og ditt forhold til kjæresten din. I utgangspunktet synes jeg i alle fall det ikke burde være forventet at du er med, i og med at det er en oldemor du aldri har truffet og at du ikke har vært sammen med kjæresten din mer enn et halvt år.

Men du bør spørre kjæresten din om hun ønsker og trenger deg der. Hvis hun gjerne vil det, synes jeg du skal ta hensyn til henne og bli med - selv om en begravelse jo er en trist ting. Kanskje vil det gjøre dagen lettere for henne, og da er det om du er der og stiller opp.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand