Hopp til hovedinnholdet

skolens veileder og hun sier at for at jeg skal komme inn på skole i oslo så må jeg melde flytting dit før jeg søker

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei! jeg har lyst til å flytte til oslo for å gå siste året på videregående, jeg bor i finnmark og går på media og kommunikasjon, også har det seg sånn at vi ikke har siste året media i den byen jeg bor i, så jeg blir tvunget til å flytte hjemmefra uansett... jeg har snakket med skolens veileder og hun sier at for at jeg skal komme inn på skole i oslo så må jeg melde flytting dit før jeg søker på 3 året. så spørsmålet mitt er om det er ulovlig å melde flytting før man faktisk flytter? altså hvis jeg melder flytting i mars og ikke flytter før i august. eller går det an å ha en spesiel ording med lånekassa eller no?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I artikkelen jeg legger ved under svaret står det:

Hvis du skal flytte til et annet fylke før neste skoleår, må du kontakte inntakskontoret både i hjemfylket og i det fylket du skal flytte til, for å høre hvilke regler og frister som gjelder.

vilbli.no finner du en oversikt over fylker som har tilleggsopplysninger som gjelder for sine fylker. Her finner du også frist for når du må melde flytting.

Om du vet at dere skal flytte, men ser at du ikke rekker det før fristen for melding om flytting, kan du undersøke derfor om du kjenner noen i det fylket du skal flytte til. Spør om du kan få melde flytting til deres adresse i mellomtiden. Dette slik at du overholder fristen for flytting.

NB! Folkeregisteret krever at man faktisk er bosatt på den adressen man oppgir til dem. Man kan altså få avslag på flyttemeldingen til en adresse man ikke er bosatt på. Man kan spørre Inntakskontoret om de er villige til å gjøre noen unntak fra flytteregelen. Imidlertid er dette helt opp til inntakskontoret å vurdere, og ikke noe man har krav på.

Les mer i artikkeen under svaret, og lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flytting til nytt fylke - rett til skoleplass?

Jente sitter i et klasserom (colourboxcom)

Har du planer om å flytte i løpet av videregående og gå på skole i et annet fylke enn der du bor nå?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra