Hopp til hovedinnholdet

Jeg og ei venninne vil prøve å bo utenlands et år.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og ei venninne vil prøve å bo utenlands et år. (blir antageligvis neste år da vi er 18) men vet ikke hvem vi skal kontakte for å få info og hjelp! har sett innpå siden her og sendt melding til de fleste sidene som går an for å få et svar, men fram til nå har jeg bare fått et svar fra en av de mange sidene. Vet dere om hvem vi kan kontakte for å få hjelp om dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du og en venninne ønsker å bo utenlands et år. Jeg tenker det er viktig at dere setter dere mål, tenker på hva som kan være aktuelt å gjøre, hvilket land dere ønsker å reise til, om dere skal studere eller reise og en del annet.

Om dere skal være et år utenlands, vil det kreve at dere kan planlegge, forvalte forbruk og penger, dere må spare til en reise/opphold og dere må kunne ta ansvar for dere selv. Det ligger mye forberedelse i en slik reise, og når dere er klare for det, vil dere lettere kunne planlegge innholdet på en slik reise.

Se også artiklene jeg legger ved under svaret om å tjene penger og annet.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra