Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hvordan funker det med hybel og studentlån?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg skal starte å studere på UIO høst 2016 som fulltidsstudent, og selv om mine foreldre bor i Bærum, skal jeg flytte på hybel. Mest ønskelig skulle jeg gjerne ha flyttet inn i august like før skolestart, ettersom jeg ikke har jobb og er avhengig av studiestøtten til å betale husleie. Men jeg forstår at det er knapt om plassene. Om jeg bor hjemme, feks til september, for så å flytte ut når det blir ledige hybler, hva skjer med omgjøringslånet? Vil feks da 40% av de 20.000 jeg får i august ikke kunne bli gjort om til stipend? Og hva anbefales for at jeg skal få tak i en hybel? Jeg ønsker eget bad og soverom, men deler kjøkken, og vil gjerne ha en husleie på ca 4000. Er dette vanskelig å få tak i, er det kamp om disse type hyblene? Burde jeg ta en dårligere hybel i starten om mulig, for så å flytte til en bedre etter hvert? Hva anbefales?

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer