Hopp til hovedinnholdet

Manglende brannalarmer grunnlag nok for å bryte en leiekontrakt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Da jeg flyttet inn i et bofelleskap for ca 5mnd siden oppdaget vi at flere brannalarmene ikke fungerte. Vi kontaktet utleier og h*n svarte at h*n skulle sende en elektriker iløpet av noen dager. Så gikk det 4mnd før utleier møtte opp i boligen for å skifte på alle rom. H*n låste seg inn på alle rommene i kollektivet, men fikk ikke alarmene til å fungere og demonterte alle. Utleier hadde ikke bedt om tillatelse til å låse seg inn på rommene våre, og vi fikk bare høre det via den ene beboeren som var hjemme. Med tanke på at vi er 5 personer bare i etasjen jeg bor i synes jeg det er ubehagelig å tenke på hva utfallet ville blitt i en brann. I følge kontrakten må jeg bo her er år, men det jeg egentlig lurer på er om dette er grunnlag for å bryte kontrakt? Og hvordan burde jeg isåfall gå frem? Lurer også på hvordan jeg kan sjekke om boligen er godkjent. På forhånd takk for svar.

SVAR

Besvart 05.02.2016 09:08:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Depositum eller leiegaranti?

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

 

Les mer
account_circle