Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jente 15 år ønsker å flytte for å gå på videregående skole i en annen by. Hun lurer på hvordan hun kan søke på skole i et annet fylke hvis hun ikke har adresse der?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg ønsker sterkt å flytte (fra Halden) for "meg selv", inn i et bo kollektiv i Kristiansand/Trondheim etter sommern 2017. Jeg begynner da mitt første år på videregående. Jeg har følt meg så sikker og bestemt på at "ja, jeg SKAL flytte," Men nå etter å ha sett mer på økonomien, mulighetene mine for å komme inn på skole i et annet fylke, at jeg må ha adresse i fylke før jeg kan søke skole selv om jeg ikke kan flytte dit med en gang og etter å ha spurt mamma så er jeg ikke like sikker. Mamma er veldig negativ til at jeg skal flytte for meg selv. Hun sa nei med en gang jeg spurte og har veldig problemer med tanken på å overlate meg til megselv. Men etter jeg ba henne tenke på det sjekket hun litt på nettet og jeg TROR jeg få overtalt henne før den tid kommer. Spesielt problemet med adresse og bytting av skole gjør meg nervøs. Ja, man kan be noen man kjenner i det fylke om å få bruke dems adresse når man søker skole, men jeg kjenner ingen der jeg vil flytte. Hva gjør jeg da?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Gratis kondomer

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer